środa, 5 sierpnia 2015

A może po włosku



Przedstawiamy nasze włoskie smaki po domowemu.

U nas w wersji wege (rukola, pomidorki koktajlowe, mozzarella i ser żółty) ale na wierzch możemy użyć czego dusza zapragnie.

Smacznego K&B


Ciasto:

160 g wody
2 łyżki oliwy z oliwek
10 g drożdży
1 łyżeczka cukru
300 g mąki
1/2 łyżeczki soli


Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto.
Z podanej ilości składników wyjdą 2 średnie pizze (25 cm) lub jedna duża.




Ekspresowy sos pomidorowy:

3 łyżki ketchupu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano

Wszystkie składniki połączyć



Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 220 st. C przez 25 minut





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz