Przedstawiamy nasze włoskie smaki po domowemu.
U nas w wersji wege (rukola, pomidorki koktajlowe, mozzarella i ser żółty) ale na wierzch możemy użyć czego dusza zapragnie.
Smacznego K&B
Ciasto:
160 g wody
2 łyżki oliwy z oliwek
10 g drożdży
1 łyżeczka cukru
300 g mąki
1/2 łyżeczki soli
Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto.
Z podanej ilości składników wyjdą 2 średnie pizze (25 cm) lub jedna duża.
Z podanej ilości składników wyjdą 2 średnie pizze (25 cm) lub jedna duża.
Ekspresowy sos pomidorowy:
3 łyżki ketchupu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano
Wszystkie składniki połączyć
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 220 st. C przez 25 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz